Vinyl, glassfiber eller non-woven? Tunge tapeter for våtrom eller tynne tapeter med delikat trykk? Påføring av lim med maskin eller håndrulle? Hver tapettype stiller spesielle krav til limet - og vi har den perfekte løsningen. De fleste av tapetlimmene våre er ferdige, slik at du raskt og enkelt kan påføre limet rett fra bøtta - du trenger ikke å bekymre deg for klumper. Men vi tilbyr også pulverbaserte lim som er enkle å oppbevare, og vi har til og med et alternativ uten konserveringsmidler for følsomme brukere. 

Vårt brede utvalg av lim med høy ytelse dekker alle tapetseringssituasjoner som kan oppstå

Hvilket lim du skal bruke, er kanskje ikke det første du tenker på når du skal sette opp tapet. Det er imidlertid svært viktig at du bruker et tapetlim som er tilpasset den typen tapet du skal sette opp. Det finnes ulike typer tapetlim, avhengig av hvilken type tapet du bruker.

Men like viktig som å bruke riktig type tapetlim, er det å sørge for at underlagsarbeidet er riktig utført. For at tapeten skal se bra ut, må underlaget være rent, glatt og tørt. Den beste måten å få et godt underlag for tapetsering på er å sparkle veggen. Da får du en glatt overflate som tapetlimet fester seg godt til.

tapetlim tapetklister vägglim

Riktig montering av tapet

Det kan være litt vanskelig å sette opp tapet. Men hvis du er forsiktig og tar deg god tid, blir sluttresultatet bra.

For å hjelpe deg har vi en film og noen brosjyrer til hjelp.

Vi har laget disse beskrivelsene for å gjøre det enklere for deg som skal bygge nytt hus eller renovere eksisterende vegger. Du får råd og veiledning om forarbeidet før tapetsering, samt instruksjoner om hvordan du utfører pussing og tapetsering på best mulig måte.

Hvilket lim passer til hvilken tapet

Ny utvikling innen både tapeter og lim har gjort det vanskeligere å velge riktig lim for en gitt tapettype. For å forenkle ting har Sveriges Tapetindustriers Branschråd (STB) utarbeidet et kode-system. Du kan finne hvert tapets STB-koder på tapetets merkelapp og tilsvarende koder på alle egnede lim, noe som gjør det enklere å finne den riktige kombinasjonen. Tabellen nedenfor viser hvilket lim som passer til din tapet.

Det er viktig å påse at STB-koden på tapetet stemmer overens med STB-koden på limboksen.

vilket lim passar till tapet

Dette er de forskjellige STB-kodene for vegglim

limkod tapetkod STBkod

Det er viktig at STB-koden på tapetet stemmer overens med koden på limboksen

rätt lim till rätt tapet