Det finnes ulike typer gulvlim, for eksempel teppelim, parkettlim og flere forskjellige lim for liming av plastunderlag. Alle gulvlimene er tilpasset både ulike gulvunderlag og overflatematerialets egenskaper. Derfor er det viktig å bruke riktig gulvlim for å få et godt resultat.

Vi fokuserer imidlertid ikke bare på underlaget og overflatelaget når vi utvikler nye lim, vi prøver også å optimalisere følgende egenskaper:

Åpningstid/monteringstid

Skjærfasthet/bindingstid

Fremtredende limlinjer

Monteringsegenskaper/stivhet

Elastisitet

Filmdannelsesegenskaper

Bruksområdeegenskaper

Gulvlim til alle typer gulvmaterialer

Alle våre gulvlim er testet og kvalitetssikret for å være enkle å jobbe med, samtidig som de er slitesterke og tåler det tøffe miljøet som mange gulv utsettes for. Vi har gulvlim for plastmatter, våtromsmatter med fuktsperre, tepper, parkett, sponplater og mye mer.

Gulvvarme
Alle limene våre kan brukes til gulv med gulvvarme. Gulvvarmekabler og vannbåren gulvvarme påvirker herdingen av gulvlimet forskjellig. Les produktbladet for hva som gjelder for hvert enkelt gulvlim.

 

Plastmatte - PVC

PVC matte
Dagens utvalg av plastgulv er komplekst og bredt, med attraktive overflatematerialer for nesten ethvert miljø. Fra lette og fleksible vinylgulv til hjemmebruk til tøffe, sklisikre gulv til sykehus og storkjøkken. Limene våre er tilpasset hvert enkelt overflatemateriale og dets spesifikke krav, med enkel påføring og pålitelige resultater.

Egnede gulvlim

CascoProff GP

CascoProff Extra

CascoProff

CascoProff Universal

Linoleum

Linoleum er et naturlig overflatemateriale laget av korkmel, linolje, furuharpiks og tremel. Det er slitesterkt og fleksibelt og har gode isolerende egenskaper. Derfor er linoleum et populært valg både hjemme og på arbeidsplassen. Våre lim tilpasset linoleum er enkle å påføre og inneholder lite vann, noe som eliminerer risikoen for at teppet svulmer opp.

Egnede gulvlim

CascoLin Plus

CascoLin Extra

CascoProff GP

Tekstil

Grovere typer tekstilgulv - kokosfiber, jute, sisal og action back - er mer krevende å legge enn enkle tepper med skumgummibakside. Vi tilbyr derfor lim med ekstra sterk klebeevne for tekstiler som er vanskelige å lime. For mindre kompliserte installasjoner har vi vannbaserte lim med tapeeffekt som gjør det enkelt å bytte i fremtiden.

Egnede gulvlim

CascoProff GP

CascoProff TapeFix

Gummi

Gummigulv er robuste, fleksible og allsidige og har den fordelen at de tåler ekstremt høy belastning. Vi leverer slitesterke og velprøvde lim til både kraftige gulv og enklere overflatematerialer, alle tilpasset ulike typer belastning.

Egnede gulvlim

CascoProff Extra

CascoThan 2K

CascoProff Universal

Tre - parkett

Tre er et levende materiale som beveger seg. Et limt tregulv er nesten lydløst fordi det følger bevegelsene dine uten irriterende tromming eller knirk. Limene våre passer til de fleste typer tregulv og leggemetoder, og kan også brukes på fuktig betong med opptil 85 % RF.

Egnede gulvlim

 

Parkett Elastic Comfort

Spesial

Overflater som er vanskelige å lime, spesielle krav eller uvanlige klimaforhold? Casco Floor Expert har et bredt utvalg av produkter for alle slags situasjoner. Kontakt oss hvis du trenger hjelp til å finne et produkt som passer til dine spesifikke behov.

Egnede gulvlim

CascoPlomb

Casco Contact

Våtrom, vegg

For liming av belegg i våtrom og på vegger.

Casco Proff GP

Plastteppe uten PVC

Det finnes flere typer tepper under kategorien plasttepper uten PVC. Også kalt klorfrie tepper. For noen produsenters tepper fungerer de fleste lim, andre har spesifikke krav med egne tester. Det er derfor viktig å sjekke godkjenningen fra produsenten av overflatematerialet i slike tilfeller.

CascoProff Universal

Golvlim mattlim parkettlim
limma textilmatta

Emissjoner og EMICODE

Emicode er et klassifiseringssystem basert på produktutslipp, det vil si de kjemiske stoffene som et materiale avgir til luften. Basert på GEVs verifiseringsmetoder og kriterier kan et produkt merkes med GEVs varemerkebeskyttede symbol. Dette gjør det enklere å sammenligne utslippene fra ulike produkter. Husk å ta hensyn til utslippet av flyktige organiske forbindelser, VOC, ikke bare under installasjonen av gulvmaterialet, men også i løpet av gulvkonstruksjonens levetid.

EMICODE® EC1
Denne kategorien tildeles de produktene som har svært lave utslipp. Kategorien innebærer at produktene oppfyller de strengeste miljø- og helsekravene.

EMICODE® EC1PLUS
Dette er den øverste kategorien. Den ble innført i 2010 og krever enda høyere og strengere grenseverdier enn den beste kategorien EC1.

Noen ganger er det også en R i bakgrunnen av EMICODE-logoen, noe som betyr at produktet er "regulert" og bør brukes med verneutstyr, for eksempel vernehansker, briller osv.

golvlim med låga emissioner

Flere produkter i Casco Floor Expert-serien