Når det gjelder reparasjons- og hobbyprosjekter, har vi hos Casco et bredt utvalg av lim å velge mellom. Enten du skal lime sammen en ødelagt vase, reparere et telt som lekker, gi nytt liv til en sprukket spade eller sette sammen et modellbyggesett, er det viktig å velge riktig limtype for å få en holdbar og stabil heft. 

Skape, lage og reparere

Et vanlig valg for generelle reparasjoner er universallim som fester på nesten alle overflater. Disse limene er gode å ha i "førstehjelpsskrinet" hjemme. Det finnes flere forskjellige typer universallim. De som er veldig fleksible slik at de tåler slitasje, de som er gjennomsiktige slik at det ikke er synlig etter herding og andre. 

En annen vanlig limtype er kontaktlim, som brukes til å lime sammen to overflater ved å påføre lim på begge overflatene og deretter presse dem sammen. Kontaktlim gir en sterk og fleksibel liming og kan brukes på en rekke ulike materialer, blant annet tre, gummi og metall. 

For mer presisjonsarbeid er ekspresslim et populært valg. Disse limene er vanligvis tynne og tørker raskt, noe som gjør dem ideelle til liming av små deler eller detaljer. Ekspresslim kan imidlertid være vanskelige å håndtere, og krever forsiktighet for å unngå at de kleber seg til fingrene eller andre overflater. 

En annen populær limtype er epoksylim, som består av to deler som blandes sammen for å skape en sterk og holdbar liming. Epoksylim kan brukes på en rekke materialer, blant annet metall, glass og plast, og tørker til en hard og ikke-fleksibel overflate. 

Uansett hvilken type lim du velger, er det viktig at du leser bruksanvisningen nøye og arbeider på et rent underlag for å oppnå best mulig resultat. Med riktig lim kan du reparere ødelagte gjenstander eller lage vakre kunstverk og modeller som holder i mange år fremover. 

Reparations och hobbylim