Det kan føles risikabelt å lime metall. Holder det å lime noe så hardt som metall? Det korte svaret er ja, det gjør det. Det kan dreie seg om alt fra reparasjon av små metallgjenstander til montering av store metallkonstruksjoner. Med riktig type lim og riktig påføring kan du oppnå sterke og holdbare metallfuger som er motstandsdyktige mot ulike påkjenninger. 

Det er viktig å være oppmerksom på at ulike metaller kan kreve ulike typer lim, og at det kan være nødvendig å velge et lim som er spesielt utviklet for den typen metall som skal limes. Det er også viktig å følge instruksjonene i produktdatabladet for å sikre sikker og effektiv liming av metallkomponenter. 

Riktig lim for liming av metall

Casco® Strong Epoxy Metal er et tokomponent epoksybasert, metallfarget og slitesterkt epoksylim. Fester metall (stål, aluminium, jern) til hverandre eller til stein, tre, betong og ulike syntetiske materialer som Formica, polyester og bakelitt. Ekstremt sterk limfuge med høy kjemikaliebestandighet. Egnet for fylling av små hull i radiatorer. 

Casco® Strong Epoxy Superquick er et ekstra hurtigherdende 2-komponent epoksylim. Det limer glass, porselen og keramikk, og gir en sterk og holdbar reparasjon på 90 sekunder. 

Casco® Strong Epoxy Professional er et epoksybasert 2-komponentlim som tåler vann, husholdningskjemikalier og løsemidler av ulike slag. For liming av metaller, keramikk, porselen, krystall, glass og elfenben. Godt lim til bruk mellom tette materialer. 

Casco® Strong Epoxy Rapid er et epoksybasert 2-komponentlim som er ideelt for raske, sterke og usynlige reparasjoner. Ideelt for rask, sterk og usynlig reparasjon av keramikk, porselen og glass. Limet er krystallklart og tåler temperaturer opp til ca. +100 °C. 

Casco® Universal Kraft er et løsemiddelbasert, transparent universallim for liming av de fleste materialer. Universal Kraft har god vedheft til lær og gir en slitesterk, myk og vannavvisende limfuge. 

limma metall