En fuge er en smal og ofte fleksibel masse mellom to materialer eller overflater for å skape en tett forbindelse. Fugen kan være permanent eller midlertidig, og brukes vanligvis til å forbinde ulike deler av en konstruksjon. Fuger kan være laget av ulike materialer avhengig av hvor fugen er plassert og hva den skal tåle. 

Fugen er en viktig del av mange konstruksjoner, og brukes på en rekke områder, blant annet innen bygg og anlegg, bilproduksjon, elektronikk og metallbearbeiding. En riktig utført fuge kan sikre at to deler holdes sammen på en sterk og holdbar måte. 

Forskjellige typer fugemasse

En silikonfuge er en type fug som brukes til å tette mellom ulike materialer, for eksempel glass, plast, metall eller tre. Silikonfuger er kjent for sin høye fleksibilitet og gode evne til å motstå ulike påkjenninger som bevegelser, vibrasjoner og temperaturvariasjoner. Det finnes ulike typer silikonfuger som er spesialtilpasset til ulike formål, blant annet fuger som tåler høye temperaturer, for eksempel i motorrom eller ovner.

Transparente fuger er populære der det er mye glass, og man ikke ønsker å se fugen, for eksempel i akvarier eller ved montering av glassruter.

Fuger som brukes på båter og campingvogner, er spesialutviklet for å tåle de krevende forholdene som er forbundet med marine og mobile bruksområder. Disse fugene er vanntette, UV-bestandige og har høy korrosjons- og saltvannsbestandighet. De brukes til å tette fuger og skjøter på båter, campingvogner, bobiler og andre fritidskjøretøy for å hindre vanninntrengning, redusere risikoen for fukt- og muggskader og forbedre kjøretøyets holdbarhet og levetid.

Når det gjelder påføring av fuger, er det viktig å følge instruksjonene i produktdatabladet for å oppnå best mulig resultat. Riktig fuge på riktig sted gir en pen, slitesterk og holdbar fuge.

Riktig fugemasse på riktig sted

Casco® SuperFix er et supersterkt monteringslim med tettende egenskaper og utmerket vedheft til de fleste materialer, unntatt fettholdig plast. Ujevnheten i fugen kan være flere millimeter. Limfugen blir fyllende og elastisk. Har god bestandighet mot vann, varme og kulde, og mot mange ulike kjemikalier som olje, aceton, eddiksyre, white spirit etc. Kan brukes både innendørs og utendørs.

Casco® Silikon er en lavmodulær, fuktherdende og svært elastisk silikon som er antimuggbehandlet. Den kan brukes både innendørs og utendørs, og er UV- og vannbestandig. 

Casco® Silikon 300°C er en syreherdende høytemperaturbestandig, høyelastisk silikonforsegling med lav modul med god vedheft til glass, keramiske fliser, aluminium, de fleste malinger og enkelte plaster.

Casco® Marin&Teknik er en fuktherdende, elastisk lim og fugemasse for krevende områder. Fester på de fleste materialer, og er løsemiddelfri og malbar. Spesielt utviklet for utendørs og innendørs bruk i båter, biler, campingvogner og hus. 

fogning