Liming av plast kan være en utfordring på grunn av plastmaterialets unike egenskaper. Dessuten finnes det ikke ett materiale som er plast. Plast kan være en rekke varianter med ulike egenskaper. Plast kan ha ulike egenskaper avhengig av plasttype og kjemisk sammensetning. 

Noen plasttyper kan være svært myke, fleksible eller ha lav temperaturbestandighet, mens andre kan være stive og ha høy temperaturbestandighet. Det er viktig å velge riktig type lim som er kompatibelt med det spesifikke plastmaterialet for å oppnå en sterk og holdbar sammenføyning. 

Det finnes flere ulike typer lim som kan brukes til liming av plast. Det kan være en utfordring å velge riktig limtype som passer best til det spesifikke plastmaterialet og det tiltenkte bruksområdet. Vi har cyanoakrylatlim (ekspresslim), epoksylim og akryllim med ulike egenskaper og bruksområder. Feil valg av lim kan resultere i en svak sammenføyning som kan falle ned eller brekke under belastning. I tillegg til å velge riktig lim, kan det også være nødvendig å forbehandle plastoverflaten ved hjelp av metoder som sliping eller forbedring av overflateadhesjonen med en aktivator. 

Riktig lim til liming av plast

Casco® Aqua Tät er et akrylpolymerlim som egner seg som tetningsmasse for PVC-arbeider i våtrom, f.eks. ved rørgjennomføringer i hjørner og langs kanter. Limet er transparent, hurtigtørkende, elastisk og inneholder antimuggmidler.

Casco® Express Lim er et hurtigherdende cyanoakrylatlim med god flyteevne. God vedheft til tre, porselen, glass, keramikk, lær, metall osv. Høy startstyrke og umiddelbar liming. Et godt valg ved liming mellom to tette materialer. 

Casco® Express Gel er et litt mer tyktflytende, dryppfritt sekundlim for små, vanskelige reparasjoner. Ideell for rask liming på vertikale flater. For liming på både absorberende og ikke-absorberende underlag. 

Casco® Expresslim tubes er et cyanoakrylatlim for liming av både porøse og ikke-porøse materialer som små gjenstander av metall, stein, porselen, keramikk, gummi, stiv plast, tre, kork, lær etc. Enkel å bruke med den lille, hendige tuben. Høy startstyrke og fester umiddelbart. 

Casco® Strong Epoxy Metal er et tokomponent epoksybasert, metallfarget og slitesterkt epoksylim. Fester metall (stål, aluminium, jern) til hverandre eller til stein, tre, betong og ulike syntetiske materialer som Formica, polyester og bakelitt. Ekstremt sterk limfuge med høy kjemikaliebestandighet. Egnet for fylling av små hull i radiatorer. 

limma plast