Silikonfug er en type elastisk og vanntett fugemasse som hovedsakelig brukes på baderom for å tette og beskytte mot at vann kommer inn på uønskede steder. Silikon egner seg også godt til utendørs bruk, da det har god værbestandighet. 

Silikon - fester til det meste og tåler det meste.

Silikon er vanntett og kan derfor brukes både innendørs og utendørs. Den brukes til å tette mellom for eksempel klinker, fliser og badekar og dusjer. Silikonfug egner seg også ypperlig til bruk rundt dører og vinduer, da det bidrar til å hindre luft og fuktighet i å trenge inn.

Det finnes ulike typer silikonfugemasser som brukes til forskjellige formål. En vanlig variant er silikonfug som er antimuggbehandlet. Det gjør den egnet til tetting av baderomskeramikk, fliser og andre overflater som ofte er fuktige og har et gunstig miljø for muggvekst.

 

Ta bort silikon

Det er flere grunner til at du må fjerne silikon. Når du gjør det, må du gjøre det på riktig måte. Det viser vi her>>

silikon badrum

Konstruksjonssilikon

Andre typer silikonfug er konstruksjonssilikon, som har spesifikke egenskaper for bruk i bygge- og anleggsprosjekter. I tillegg til gode tetningsegenskaper har silikonfug også stor innvirkning på utseendet. Derfor finnes det silikonfuger i ulike farger som passer til, eller bryter av ulike overflater, slik at du kan skape det utseendet du ønsker.

I tillegg kan silikonfug brukes til å fylle ut små sprekker og hull i overflater, noe som bidrar til å forebygge skader og forbedre utseendet.

Påføring av silikon på riktig måte

Kort oppsummert er silikonfug et allsidig og nyttig produkt som kan brukes til en rekke formål. Fordelene er blant annet tetningsegenskapene, motstandsdyktigheten mot vær og vind og de estetiske fordelene. 

Det er ikke vanskelig å påføre silikon. Følg instruksjonene i filmen, så får du en slitesterk og vakker fuge som varer lenge.

Ta bort silikon

Det er flere grunner til at du bør fjerne gammel silikonfug. 

Silikonfug kan tørke ut og bli sprø over tid, noe som kan føre til lekkasjer og skader. Ved å fjerne den gamle silikonfugen før du legger på en ny, sikrer du at overflaten er fri for sprekker og skader, slik at den nye fugemassen kan feste seg ordentlig og holde tett.

Silikonfuger kan også bli misfarget eller mugne over tid, noe som kan se ubehagelig ut og til og med forårsake helseproblemer. Rengjøring er ikke alltid et alternativ hvis angrepet har pågått over lang tid. Ved å fjerne den gamle fugemassen sikrer man at overflaten er ren og fri for mugg, slik at den nye fugemassen fester seg bedre og holder lenger. 

Kanskje du vil skifte farge på den tidligere fugen for å fornye litt. Hvis du prøver å legge ny fugemasse oppå gammel fugemasse, risikerer du at den nye fugemassen ikke fester seg ordentlig og løsner. Ved å fjerne den gamle fugemassen sikrer du at overflaten er ren og klar for den nye fugemassen. 

For å oppsummere er det viktig å fjerne gammel silikonfug før påføring av ny fugemasse for å sikre at overflaten er ren, fri for skader og klar til å ta imot den nye fugemassen på best mulig måte.

 

Denne filmen viser deg hvordan du fjerner gammel silikonfug.