SMP-fug eller MS-polymerfug er en type fugemasse som brukes til sammenføyning av ulike materialer som tre, metall, glass, plast og keramikk. Denne typen fugemasse har høy elastisitet og svært god vedheft til ulike underlag, selv uten bruk av primer. Den er også vanntett og UV-bestandig, noe som gjør den egnet for både innendørs og utendørs bruk. SMP-fuger kan også males over. 

Er SMP fug eller lim?

Fugemasse

SMP-fug eller MS-polymerfug er først og fremst en fugemasse. Den høye elastisiteten gjør at den tar opp bevegelser i materialet uten å sprekke eller løsne fra underlaget. Den er også vanntett og UV-bestandig, noe som gjør den egnet for både innendørs og utendørs bruk. SMP-fugen er enkel å påføre, og kan brukes på både vertikale og horisontale flater. Den raske herdetiden gir rask fuging, noe som er en fordel ved større prosjekter.

SMP fog

Lim

SMP-fug kan brukes som lim for å feste ulike materialer sammen. Den høye elastisiteten gjør at den absorberer bevegelser i materialene som limes sammen. Derfor er det vanlig å bruke SMP-fug til å feste og lime f.eks. lister, paneler, gulv og tak der materialene kan bevege seg mye. Selv når materialene beveger seg forskjellig. Siden SMP-fugen er vanntett og UV-bestandig, egner den seg også godt til liming utendørs.

SMP limma

Påføring av SMP-fug

SMP-fugemassene er mye sterkere og seigere enn andre fugemasser, og de fester seg til nesten alt. Etter herding er fugen svært elastisk, berøringssikker og malbar. SMP-fug er enkel å påføre, men du må forberede underlaget og være nøye.

 

Se filmen, der vi går gjennom trinnene for å få en fin, slitesterk og jevn skjøt.