Kitt er en masse som brukes til å fylle og tette hull eller sprekker i ulike materialer. I dag forbindes det mest med vinduskitt, som brukes til å sette inn glass i vindusrammer. Det finnes flere forskjellige typer kitt som har svært ulike bruksområder, men felles for dem er at de blir harde når de tørker og kan males over. 

Reparasjon av riper og sprekker i treverk

Woodfiller eller trekitt er en type kitt som brukes til å fylle ut hull, sprekker og skader i treoverflater. Woodfiller brukes til å reparere mindre skader på treoverflater, for eksempel møbler, gulv eller paneler.

Massen arbeides inn i skaden eller sprekken med en kittkniv eller sparkel. Det er viktig å arbeide forsiktig og jevne ut sparkelen for å få en jevn overflate. Når sparkelen har tørket, kan du slipe, male eller lakkere den slik at den passer til resten av overflaten. Woodfiller kan være en billig og enkel løsning for å reparere mindre skader på treoverflater og gi dem nytt liv. Casco Cascol Woddfiller finnes i tre varianter: furu/natur, eik og teak.

Trälagningspasta woodfiller träkitt

Ildfast kitt - tett og ekstremt varmebestandig

Et kitt som er spesielt utviklet for tetting av ovner, røykkanaler og peiser, kalles ofte "ovns- eller peiskitt", og er en effektiv og enkel måte å tette skjøter og koblinger på ovner og peiser for å forhindre lekkasje av røyk og gasser.

Ovn- eller peiskitt er vanligvis laget av en blanding av leire og keramiske materialer som tåler høye temperaturer. Casco Heat 1500°C fungerer også som reparasjonsmasse for eksosanlegg på biler og motorsykler. Tåler temperaturer opp til +1500 °C.

tätning av kaminer och vedspisar

Tradisjonell kitt til vinduer

Linoljekitt er et klassisk kitt som ofte brukes til å feste glass på vinduer. Den er laget av en blanding av linolje, kritt og pigment, og er en av de eldste og mest tradisjonelle kittypene. Linoljekitt påføres vanligvis med en kittkniv og arbeides inn i vindusrammen for å holde glasset på plass. Når kittet har tørket og herdet, danner det en sterk og holdbar forsegling som beskytter glasset mot vær og vind.

Fordelen med linoljekitt er at det er slitesterkt, og kan holde i mange år uten å måtte skiftes ut. I tillegg kan den males over for å matche vindusrammen, eller for å skape en annen effekt. En ulempe med linoljekitt er at det kan ta lang tid å tørke helt, noe som kan være en utfordring når man arbeider med store vinduer eller i kaldt og fuktig vær. Dessuten krever linoljekitt en viss kunnskap og teknikk for å påføres riktig, så det kan være vanskelig å bruke for nybegynnere.

Linoljekitt er en tradisjonell og pålitelig løsning for å feste glass i vinduer, og er fortsatt et populært valg for mange håndverkere og restauratører av eldre bygninger.

Linoljekitt för fönster