Det er ikke lett å finne et nytt favorittplagg. Så hvorfor ikke reparere det du allerede har? Har du kjøpt et kvalitetsplagg, holder det mye bedre enn et billig plagg. Det hender likevel at ting går i stykker fordi vi er litt klønete, eller rett og slett fordi noe har blitt brukt mye. 

Det er ofte fristende å kaste og kjøpe nytt, men hvorfor ikke reparere det du allerede har? 

Lapping og reparasjon av tekstiler og lær

Dagens lim er svært avanserte og tåler slitasje som sko, bukser, sekker og kalesjer utsettes for. Maskinvask i 60 grader, veisalt, utelek og friluftsaktiviteter sliter på klær og utstyr. Ved å reparere i stedet for å kjøpe nytt sparer du penger og får mer tid til eventyr. Det kan føles som et ork å finne frem lappene og syskrinet. Et tips er å ha en reparasjonsboks der du legger de tingene som må repareres. Så tar du en kveld og fikser hele bunken på en gang.

Alternativet er å overlate det som skal fikses til en fagmann, noe du absolutt bør gjøre hvis det er viktig og dyrt. Risikoen er imidlertid at det som skal repareres, blir liggende og samle støv til du går lei og kaster det i stedet. Å lime stoff, fikse en løs såle eller lappe et kne er noe vi alle kan gjøre. Og med riktig lim er det til og med enkelt!

laga kläder

Riktig lim til tekstiler og lær

Lma läder och textil

Casco® Kontaktlim er et kontaktlim i en løsemiddelblanding uten toluen. Det har god vedheft til de fleste materialer med høy initialstyrke og god vannbestandighet.

Casco® RubberFix er ideelt til liming, fylling og tetting av gummi, lær, tekstiler, neopren med mer. Egnet for reparasjon av sko, såler og hæler, støvler, hansker, tøfler og forsterkning av sømmer. Den er temperaturbestandig fra -40 °C til +120 °C.

Casco® Universal Kraft er et løsemiddelbasert, transparent universallim for liming av de fleste materialer. Universal Kraft har god vedheft til lær og gir en slitesterk, myk og vannavvisende limfuge.

Casco® Tekstillim brukes til liming av grove tekstiler, som jeans og lerret, samt lær, vevd plast og annet. Kan brukes på bomull, ull, lin, polyester, akryl/ull, polyester/bomull, lær m.m. Kan vaskes i vann opp til +60 °C.