Med en trefarget fugemasse skjuler du sprekker i gulvet, trappen eller listverket. Den samme massen kan du bruke til liming, tetting og fuging i hjemmet og på båten. Casco MultiTech er et multifunksjonelt verktøy som løser mange problemer.

ARTIKKELEN ER SKREVET AV IFI.NO I SAMARBEID MED SIKA | Publisert 01.07.2022

Ble ikke gjæringen av listene helt perfekt i hjørnet? Er det blitt en sprekk mellom trappa og gulvet? Eller lurer du på hvordan du får til en pen avslutning der gulvet møter en terskel? Kanskje har du et listefritt interiør, der det har kommet små sprekker langs med vinduer, dører og taket. Da er Casco MultiTech svaret!

Dette er en kombinert fugemasse, lim og tettemasse, som fester på de aller fleste materialer og som påføres enkelt med en fugepistol.

– Dette er en verktøykasse på patron, her får du flere ulike verktøy i én og samme tube. Med MultiTech kan du tette sprekker, fuge sammen materialer og lime nesten alt, sier Eivind Handrum, produktsjef hos Sika. 

Kamuflasjefarget på treverk 

MultiTech kommer i syv ulike farger, hvorav tre er forskjellige trefarger som passer til lyst treverk, mørkt og gulnet treverk og eksotiske treslag, noe som gjør den perfekt til å tette sprekker i tregulv og rundt lister i gulv og tak. Finner du ikke den perfekte fargen, kan massen males over med de aller fleste malinger.

Massen er elastisk og beholder fleksibilitet over tid, og samtidig er den så hard og slitesterk at den kan brukes på gulv med mye gangtrafikk. Den tar ikke skade av rengjøringskjemikalier og kan brukes både ute og inne, i huset, hagen og på båten.

Alt du trenger er en tube MultiTech, en fugepistol og et glatteverktøy.

– MultiTech er veldig anvendelig og enkel å bruke, og du trenger ingen store fugekunnskaper for å lykkes. Massen er lett å jobbe med. Du har 45 minutter på deg å glatte ut til perfekt fug før det dannes en hinne på overflaten, sier Handrum.

– MultiTech er miljøvennlig og giftfri. Det gjør at den kan brukes til fuging og tetting i barnerom og langs veggen på kjøkkenet der den kan komme i kontakt med matvarer. Dessuten er den perfekt å bruke på baderommet og vaskerommet hvis du for eksempel vil lime opp et speil, montere en dorullholder, noen knagger eller en liten vegghylle. Da slipper du å borre hull i flisene og membranen, sier han.

– Limegenskapene til tettemassen er fullt på høyde med et godt monteringslim. Du bør dog la massen herde et døgn før den utsettes for belastning, og sikre gjenstanden med en tape under tiden, sier Eivind Handrum. 

Primer for sikkerhets skyld 

MultiTech fester på de fleste underlag, uten at det er nødvendig å bruke primer. Du kan fuge, lime og tette på trematerialer, betong, teglstein, rustfri metall, kobber og andre metaller.

– I ni av ti tilfeller fester MultiTech uten primer, men for å være på den sikre siden kan du bruke Casco Primer 21 på porøse, sugende underlag som betong og sponplater, og Primer 22 på ikke-porøse underlag som aluminium, stål, fliser og PVC, avslutter han.