I påsken åpnes mange sjønære hytter for sesongen, og til fjellhyttene strømmer skiglade nordmenn for å slappe av ved solveggen etter turene. Etter en lang og snørik vinter, kan møtet med hytta dog by på overraskelser. Med en patron MultiTech i bagasjen, fikser du enkelt mange små problemer.

ARTIKKELEN ER SKREVET AV IFI.NO I SAMARBEID MED SIKA | Publisert 30.03.2023

Nesten uansett hva som må repareres, kan Casco MultiTech hjelpe. Denne elastiske fugemassen er frostbestandig og både tetter og limer under alle forhold.

– Med Casco MultiTech trenger du bare én patron og en fugepistol. Den limer, fuger og tetter, og fester på de fleste underlag. Med denne kan du løse de aller fleste lim- og tettingsoppgaver du kan komme borti både på hytta, i båten, eller hjemme, sier Eivind Handrum, teknisk produktsjef lim og fug hos Sika Norge.

Farger for beslag og treverk 

Casco MultiTech finnes i syv forskjellige farger: sort, hvit og både lyst og mørkt grå, pluss tre ulike trefarger. Massen kan lime, tette og fuge både ute og inne.

– Oppdager du at hytta har fått en lekkasje ved beslagene rundt pipa, i takrenna eller nedløpsrørene? Da kan du tette med MultiTech selv om materialene er kalde og fuktige. Blant våre ulike farger finner du sikkert én som passer, sier han.

Utettheter i og rundt ventilene i grunnmuren er også et svakt punkt. Verken mus, regnvann eller snøsmelting har noe i krypgrunnen eller kjelleren å gjøre. Dette kan unngås ved å tette med MultiTech.

– Én av de ulike gråfargene passer sikkert til murveggen. Hvis ikke kan den overmales med de fleste malinger, sier Handrum.

Monteringslim 

Massens limegenskaper er fullt på høyde med et godt monteringslim. Det gjør at du kan bruke den samme massen til å tette sprekker i gulvet og rundt listene som til å sette opp navneskilt ved døren, montere speil på badet, henge opp gradestokken eller postkassen på ytterveggen, istedenfor å bruke spiker eller skruer.

– MultiTech er miljøvennlig og giftfri. Det gjør at den kan brukes til fuging og tetting i barnerom og langs veggen på kjøkkenet der den kan komme i kontakt med matvarer. Dessuten er den perfekt å bruke på baderommet og vaskerommet hvis du for eksempel vil lime opp et speil, montere en dorullholder, noen knagger eller en liten vegghylle. Da slipper du å borre hull i flisene og membranen, sier Handrum. 

Multifunksjonell 

MultiTech fester på de fleste underlag, uten at det er nødvendig å bruke primer. Du kan fuge, lime og tette på trematerialer, betong, teglstein, rustfritt metall, kobber og andre metaller. Massen er elastisk og tåler både bevegelse, støt og vibrasjoner. Også på båten er MultiTech et godt verktøy.

– I ni av ti tilfeller fester MultiTech seg uten primer. Men ved krevende underlag og for å oppnå lang levetid på fuger utendørs, anbefaler vi Sika Primer 3N på porøse underlag slik som betong, og Sika Aktivator 205 for glatte flater for best mulig resultat, avslutter Handrum.