Hobby- og reparasjonslim kan være uvurderlige hjelpemidler når du skal montere, reparere og vedlikeholde ødelagte modeller og gjenstander. Avhengig av materialet som skal limes, må du velge riktig type lim.

Ulike typer reparasjonslim og hva de egner seg til

laga textil och läder
  • Superlim er et svært sterkt lim som tørker veldig raskt. Det egner seg godt til mindre gjenstander som skal repareres, for eksempel ødelagte leker eller ødelagte smykker. Superlim fungerer godt på materialer som tre, metall og plast.
  • Tekstillim er en type lim som er utviklet for å fungere spesielt godt på stoff. Det kan brukes til å reparere ødelagte klær, eller til å feste stoff til andre materialer.
  • Kontaktlim er et sterkt og holdbart lim som brukes til å lime sammen to overflater. Det fungerer godt på materialer som tre, metall, gummi og lær. Ideelt til reparasjon av f.eks. sko. 
  • Glasslim er et spesiallim som er utviklet for å fungere spesielt godt på glass. Det er perfekt til å reparere knuste glassgjenstander, for eksempel vaser.
  • Gummi og neopren. For å reparere gummistøvler, våtdrakter eller gummibåter kan du bruke et spesiallim som er utviklet for å fungere spesielt godt på gummi.
  • Expresslim egner seg utmerket til reparasjon av keramikk og porselen. Limet har mange flere bruksområder og fester godt på metall, stein, porselen, keramikk, gummi, hardplast og mye mer.

 

Avslutningsvis er det viktig å velge riktig type lim til det materialet som skal repareres. Enten det dreier seg om en ødelagt leke, en knust vase eller en sprukket gummistøvel, finnes det en type reparasjonslim som kan hjelpe deg med å reparere den.

Våre tre vanligste

Av alle limene som finnes, er det noen få du bør ha i verktøykassen: RubberFix, Kontaktlim og Expresslim. Da kan du håndtere de fleste hverdagssituasjoner som oppstår når det gjelder reparasjoner, sammenføyninger og reparasjoner.


Her har vi samlet en rekke instruksjonsfilmer om vanlige nødreparasjoner som oppstår i hverdagen. Selv om du ikke støter på akkurat en av dem som vises i filmene, vil du sannsynligvis finne en lignende situasjon og kan få tips om hvordan du går frem for å gjøre en god reparasjon.

RubberFix
laga gummistövlar
Kontaktlim
laga tält med kontaktlim
Expresslim
laga keramik med expresslim