Når du tenker på tetningsskum, tenker du vanligvis på isolasjon rundt vindus- og dørkarmer. Men det har flere bruksområder, blant annet lydisolering, tetting rundt rør og kanaler og fylling av hulrom. 

Isolerer, fyller ut hulrom og demper støy

Fugeskum er en type ekspanderende skum som brukes til å tette og isolere hull og sprekker. Skummet påføres med en aerosolbeholder eller fra en skumpistol, og ekspanderer deretter for å fylle rommet der det påføres.

Fugeskum brukes hovedsakelig til å isolere og tette mellomrom, for eksempel mellom vinduskarmer og vegger, tak og gulv, og ved gjennomføring av rør i vegger. Ved å fylle disse mellomrommene kan fugeskum bidra til å redusere luftlekkasjer og energitap.

Høy isolasjonsevne

Motstandsdyktig mot fuktighet og vann 

Reduserer støy 

Fugeskum er også relativt enkelt å påføre, og kan brukes på både store og små flater. Det er imidlertid viktig å bruke fugeskum med forsiktighet, da det kan ekspandere kraftig og skade omkringliggende materialer hvis det påføres feil. Det er også viktig å bruke verneklær og ventilere området når du arbeider med fugeskum, da det kan virke irriterende på hud, øyne og luftveier.

Skumisolering runt fönster

Bedre skum med en skumpistol

Fogskum

Hvis du bruker en skumpistol til påføringen, blir arbeidet enklere og du får mer skumvolum ut av boksen. Så hvis du har et større prosjekt foran deg, er det verdt å investere i en skumpistol. Hvis du bare skal fuge et enkelt vindu, fungerer flasken med den medfølgende tuben utmerket.

Hvis du bruker en skumpistol, bør du rengjøre den umiddelbart etter bruk med Casco FoamGun Cleaner. Du kan også bruke denne hvis du søler. Hvis du ikke fjerner det umiddelbart, kan du vente til det har herdet og skrape av restene mekanisk.